Ada Sofie Austegard. Foto: Heida Gudmundsdottir
Guri Solberg skal lede TV2-showet sammen med Freddy dos Santos. Foto: OLE LILLESVANGSTU

21. mai åpner senteret til 75 millioner kroner i Østerhus i Grimstad. Senteret skal hvert år få besøk av 500 barn som har vært utsatt for vold. Der skal de lære å mestre hverdagen.

Nå får senteret selv økonomisk hjelp og god markedsføring.

— Nå er vi stolte og utrolig glade, skriver senteret på sine egne Facebook-sider.

TV 2 gir Stine Sofies Stiftelse en direktesendt innsamlingsaksjon.

21. mai åpner de dørene til verdens første mestringssenter for voldutsatte barn og unge.

— Denne dagen markeres med innsamlingsaksjon på TV 2 direkte fra Stine Sofie Senteret i Grimstad. Her skal Guri Solberg og Freddy Dos Santos lede oss gjennom kvelden med artister og gjester på scenen, opplyser senteret.

Guri Solberg skal lede TV2-showet sammen med Freddy dos Santos. Foto: OLE LILLESVANGSTU

19. mai er det 16 år siden de grusomme handlingene i Baneheia i Kristiansand der to små jenter ble voldtatt og drept. Ada Sofie Austegard mistet datteren sin, Stine Sofie. Hun har siden gjort det til et livsverk å hjelpe barn som er utsatt for vold. Dette gjør hun gjennom stiftelsen som bærer datterens navn.

Ada Sofie Austegard. Foto: Heida Gudmundsdottir

Stiftelsen kjøpte Østerhus Panorama for 26,5 millioner kroner. Bygget er på 1800 kvadratmeter og inneholder stor sal med scene og galleri, egen gymsal, spisesal, lekerom, lydstudio, kinorom og mye annet.

I tillegg bruker senteret nå 44 millioner kroner på å bygge 15 hybelleiligheter, kompetansesenter, ballbinge/skøytebane, lekeplasser og amfi, for å nevne noe. Alt skal fylles med barn og aktiviteter.

— Vi trenger noen flere penger for å få svømmebassenget. Vi er avhengige av å få inn flere gaver. Men nå hadde vi ikke tid til å vente lenger. De voldsutsatte barna trenger dette, sa Ada Sofie Austegard til Fædrelandsvennen i påsken. Nå får de altså hjelp et stykke på vei.