Natt til lørdag åpnet salget av den sjuende og siste boka i serien, «Harry Potter and the Deathly Hallows». Tusenvis av fans, mange utkledd i kjent Harry Potter-stil, hadde stått timevis i kø utenfor bokhandlere verden over.Ett minutt over midnatt London-tid kunne de endelig skaffe seg den etterlengtede boka og sluke de første linjene: «The two men appeared out of nowhere, a few yards apart in the narrow lane».

Etter noen hundre sider til ville de også få svar på spørsmålene mange har stilt seg: Vil Harry Potter til slutt klare å beseire den onde Lord Voldemort? Og vil han overleve kampen? Teoriene har vært mange om hvordan Potter-historien kommer til å ende, og temaet er til og med blitt gjenstand for veddemål.

Ifølge anmeldelser som allerede er på nettet kan leserne vente seg en drivende og dramatisk fortelling fra begynnelse til slutt, med mange overraskelser underveis.

Den britiske forfatteren J.K. Rowling deltok selv i kalaset, med nattlig høytlesing for hundrevis av entusiaster, mens den store bokhandelen Waterstone i sentrum av London tiltrakk seg 5.000 Potter-fans fra hele verden. (©NTB)