Tre måneder etter Michael Jacksons død er det ingen mangel på folk som vil tjene en slant på bisarre detaljer fra stjernens liv.

Sist ut er rabbiner Shmuley Boteach, blant annet kjent for bestselgeren «Kosher Sex». Hans nye bok «The Michael Jackson Tapes» er bygget på 30 timer opptak av samtaler han gjorde med Jackson i 2000 og 2001, da han fungerte som Jacksons åndelige veileder.

Beundret Hitler

Her er noen av «høydepunktene»:

— Hitler var en genial taler. For å snu så mange mennesker, og få dem til å hate, så må han ha vært en «showman», og det var han, sier Jackson ifølge The Telegraph.

Jackson sier også at han tror ingen er født onde, og at han kunne endret Hitlers tankegang om han hadde fått ham på tomannshånd. Jackson svarer bekreftende på spørsmål om han mener han har fått en egen, helbredende kraft fra Gud.

Hør utdrag fra opptakene her:

— Heks

Like vennlig innstilt var han ikke overfor Madonna, som han omtalte som «en ekkel heks». Ifølge Jackson var Madonna på et tidspunkt forelsket i ham, men også svært misunnelig på hans suksess.

Utdrag fra opptakene ble nylig avspilt under NBCs «Today show», hvor Boteach også ble intervjuet. Forfatteren sier han ble rystet over hvor langt nede stjernen var.

— Han mistet viljen til å leve. På slutten tror jeg det meste bare var spill for galleriet, sier Boteach.

Snakker om mishandling

Jackson fortalte samtalepartneren om hvordan han fylte hjemmet sitt med utstillingsdukker for å føle seg mindre ensom. Og at hans eneste grunn til å leve var å se sine barn vokse opp.

— Jeg vil ikke bli gammel, sier Jackson på opptaket.

Han er også åpenhjertig om forholdet til faren Joe Jackson. Mens søsknene i alle år har nektet, forteller Michael i detalj om hvordan familieoverhodet prylte barna.

Familien har ikke ønsket å kommentere den nye boken. Talsmann Ken Sunshine uttaler:

— Vi vil ikke beære dette med et svar.