KRISTIANSAND: — Det kan bli full krig om Quart-navnet. Vi bestrider at Arild Buli sitter på rettighetene til navnet Quart gjennom et annet selskap, slik han selv hevder. Det er helt klart at navnet Quart har verdi, og da tilfaller den verdien konkursboet, selv om Buli hevder at rettighetene er knyttet til et selskap som ikke er direkte berørt av konkursen, sier advokat Olav Sylte til NTB.

Ifølge Buli tilhører Quart-navnet moderselskapet Quart Holding AS. I alt har Buli registrert fem ulike Quart-selskaper. Selskapene som ble slått konkurs mandag var Quart Event AS og Quart Service AS.

Sylte representerer minst 95 festivalansatte som krever mer enn tre millioner kroner i lønn og feriepenger. Kravet var den utløsende årsaken til at investor og festivalsjef Buli gikk med på at Quart-festivalen ble slått konkurs da partene møttes i Kristiansand tingrett mandag ettermiddag.

Merkevare

Sylte varsler videre at han vil kjempe om rettighetene til Quart-navnet dersom konkursboet ikke vil prioritere det.

— Enten Buli vil forsøke på nytt, eller han vil hindre andre i å benytte seg av Quart-navnet, så mener vi det har en verdi som en landskjent merkevare, sier Sylte.

Sylte sier til fvn.no at han regner med at bostyret kan komme til å selge Quart-navnet, selv om det er underlagt et selskap som ikke er konkurs.

— Mine klienter kommer ikke til å godta noen videre drift slik han ser for seg, sier Sylte.

Festivalsjefen sa lite under det ti minutter lange rettsmøtet mandag, men tok seg god tid i møtet med pressen etterpå. Til fvn.no sa han at han har vært i kontakt med «mange av landets rikeste» den siste tiden i forsøk på å redde festivalen.

Buli gjentok kritikken mot mediene, som han mener har skyld i sviktende oppmøte.

Millionkrav

Advokat Olav Sylte slår fast at de ansattes krav er sikret gjennom lønnsgarantifondet. Men andre kreditorer står også på vent med sine krav.

Samtidig har det gått penger gjennom systemet, og for konkursboet blir det en stor utfordring å avdekke pengestrømmene, slår Sylte fast.

— Vi sitter på informasjon som tyder på at noen kreditorer har fått utbetalt millionbeløp. Dette vil vi be bostyret se nærmere på. Det kan bli aktuelt å kreve disse utbetalingene omstøpt, for deretter å omfordele utbetalingene på flere kreditorer, sier Sylte til NTB.