OSLO/VENNESLA: Med egen kjole, laget av Renates tante, skal 26-åringen fra Vennesla synge seg videre til finalen i Norske Talenter.

Klassisk stil

— Det er en kjole som er skreddersydd for henne. Renate har vært med på å bestemme slik at den står i stil til hennes fremførelse, sier Monica Moseid, tante og - for anledningen - kjoleprodusent for Renate.

Hun har sin forretning, Mow interiør og søm, i Vennesla. Moseid kan røpe at kjolen er sort og i klassisk stil, men mer får vi ikke vite før klokken 20 på fredag, når den populære konkurransen vises direkte på TV2. Renate, som forteller at TV2 er veldig fornøyde med kjolen hennes, er ikke veldig nervøs:

— Jeg gleder meg nesten bare, men er selvfølgelig litt spent. Vi har hatt det veldig gøy her inne. De andre deltagerne er veldig hyggelige, sier talentet.

Forskjellige innslag

Hun vil ikke fortelle oss hvilken sang hun skal synge, men røper at det er en pop-ballade. En prat med TV2 røper at hun skal synge Celine Dions "All by Myself".

Sjansene for å gå videre, vil Vennesla-damen ikke si så mye om, men forteller at det er tøff konkurranse og veldig spredde ferdigheter.

At det er mange forskjellige innslag har Renate iallfall rett i. Alt fra hallingdans til magi og knusing av diverse ting, skal talentene vise i kveld.

Men talentene fra Sørlandet satser på litt mer tradisjonelle sjangere. Også Irlin Finsådal fra Vennesla skal opptre fredag kveld, med dans.

- Hvorfor skal seerne stemme på deg, Renate?

— Jeg har alltid drømt om å være sanger og jeg elsker å synge. Jeg har sunget siden jeg var liten, og tatt sangtimer fra jeg var 15 år.

Renate er til vanlig lærer i Evje, men får nå sjansen til å bli stjerne og vinne premier til en verdi av en halv million kroner.