Osbourne etablerte seg som en rockelegende på 70— og 80-tallet i egenskap av vokalist i Black Sabbath og som suksessrik soloartist. Han var kjent som en skandalemaker som tilsynelatende benyttet enhver anledning til å skape furore. En av de mest kjente episodene oppsto 20. januar 1982 i Des Moines, Iowa. Da bet Osbourne hodet av en flaggermus på scenen.

Familie

MTV-showet «The Osbournes» gjorde imidlertid Ozzy kjent langt utover heavyfansens rekker. Serien holdt det gående fra 2002 til 2005, og seerne fikk stifte bekjentskap med en lutrygget rockestjerne som subbet rundt i morgenkåpe og forbannet hundene som gjorde fra seg innendørs. Nå angrer han på at han sa ja. I et intervju med BBCs Radio 4 forteller han at all den ekstra oppmerksomheten var «really creepy».

– Det føltes som om jeg gikk til sengs i én verden og våknet opp i en helt annen, sier han.

Stjerne

Ozzy forteller at han følte seg paranoid og at han ikke var fristet til å gjenta opplevelsen. Som vanlig i Osbournes karriere var det kona Sharon som dro å trådene.

– Jeg liker ikke å gjøre tv noe særlig. Sharon elsker det, forteller han.

Hele intervjuet med Ozzy kan høres på BBCs nettsider.

Osbourne er aktuell med biografien «I am Ozzy», og boken ble lansert 1. oktober. På sine egne nettsider kan du lese et utdrag fra boken. Der forteller han at han alltid har vært fristet av den mørke siden.

– Men jeg er ikke djevelen, skriver han.

Ozzy, som fylte 60 år i fjor, oppsummerer karrieren slik: «I’m just John Osbourne: a working class kid from Aston, who quit his job in the factory and went looking for a good time.»