— Saken er forskjøvet med en uke ettersom en av fagdommere i saken måtte på et nødvendig utenlandsopphold, sier kommunikasjonssjef Irene Ramm i Oslo tingrett til NTB.

Rettssaken mot den tidligere lederen for oslopolitiets enhet mot organisert kriminalitet vil vare helt til 16. juni. Han er tiltalt for omfattende korrupsjon og medvirkning til Gjermund Cappelens innførsel av 14 tonn hasj. Han nekter straffskyld.

Rettssaken, som skal gå i sal 250 i Oslo tingrett, vil gå med forsterket rett. Det vil si at to fagdommere og tre lekdommere vil avgjøre saken. Fordi rettssaken skal gå over så lang tid, vil det trolig også bli oppnevnt varadommere som vil tre inn i tilfelle sykdom.

Retten skal administreres av Sven Olav Solberg. Aktoratet vil bli sammensatt av assisterende sjef for Spesialenheten, Guro Glærum Kleppe, juridisk rådgiver Kristine Schilling og statsadvokat Lars Erik Alfheim som var aktor i saken mot Gjermund Cappelen. Eirik Jensens forsvarere er advokatene John Christian Elden og Arild Holden. Gjermund Cappelen forsvares av advokat Benedict de Vibe og Kaja de Vibe Malling. (©NTB)