De tre er siktet for grovt hærverk, og politiets begjæring om fire ukers varetektsfengsel for alle tre ble tatt til følge av Oslo tingrett fredag kveld. Politiet mente det var fare for gjentakelse, noe retten var enig i, ikke minst på grunn av den spente situasjonen i Oslo med fare for nye demonstrasjoner.

Politiet mener at alle de tre har tilknytning til den såkalte B-gjengen.

Alle de tre siktede, på henholdsvis 25, 24 og 24 år, nektet straffskyld og anket kjennelsen på stedet.

— Ankene blir antakelig behandlet av lagmannsretten førstkommende tirsdag eller onsdag, sier aktor i saken, politiadvokat Morten Stene til NTB.

I kjennelsen til 25-åringen la retten vekt på han må løslates om situasjonen i Midtøsten endres eller om det blir mindre fare for demonstrasjoner i Oslo.

Stene har ingen motforestillinger mot kjennelsen av den grunn.

— Vi mener at gjentakelsesfaren er knyttet til den spesielle situasjonen i Oslo og muligheten for at det blir flere nye demonstrasjoner den nærmeste tiden, sier han.

Fengslingsmøtet tok hele seks timer, og politiet viste fram en film som viste at fyrverkeriet ble sendt inn i Frimurerlosjens lokaler like ved Stortinget.

. Det viste seg senere at fyrverkeriet ikke antente noen brann. Det var 200 barn på juletrefest i lokalene da angrepet skjedde.(©NTB)