Leder Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti mener bestemt at partiets lover ville vært formulert annerledes hvis de hadde blitt nedfelt i dag. I paragraf 2 — den såkalte bekjennelsesparagrafen - heter det at stortingsrepresentanter og alle andre som får tillitsverv i partiet «må være bekjennende kristne». Paragrafen som ble tatt inn i 1933, da Kristelig Folkeparti ble stiftet, utestenger dermed folk som ikke er kristne fra verv i partiet.Da landsmøtet i Kristiansand behandlet forslag til endringer i partilovene lørdag var ikke paragrafen tema, men på en pressekonferanse etterpå ga Høybråten uttrykk for at den står for fall.

— Vi har ingen konkret fremdriftsplan for dette i dag, og det blir uansett en lang prosess. En slik endring av våre lover vil kreve vedtak på to påfølgende landsmøter, så det er ikke noe som skjer over natten, sa han.

— Det viktigste for meg er de rent praktiske implikasjonene av denne paragrafen, og i praksis mener jeg at vi kan stå side om side med mennesker som ikke deler vår tro. Og det tror jeg vil bli enda viktigere i framtidens samfunn, sa Høybråten. (©NTB) (©NTB)