Åtte finaledeltakere har dermed blitt til fire i konkurransen om billett til Eurovision-finalen i Moskva i mai. Storfavoritten Alexander Rybak mottok imidlertid størst jubel fra publikum allerede på generalprøven, og applausen var stående under selve finaleopptredenen. 22-åringen har selv komponert låten «Fairytale», som er blitt spilt på radio i flere europeiske land i vinter.

Glamourfaktoren er høy, som det sømmer seg i en Melodi Grand Prix-finale Glitrende kjoler, fyrverkeri og flammer på scenen er noe av det publikum kunne være vitne til lørdag kveld.

Tidligere Idol-deltaker Tone Damli Aaberge er også blant favorittene til å nå helt til topps i konkurransen. 20-åringen skal fremføre poplåten «Butterflies». 20-åringen stilte i en ny, bringebærrosa kjole på generalprøven, men måtte se seg nødt til å bytte til den noe løsere, hvite varianten hun brukte under delfinalen.

— Kjolen er så trang at jeg sliter med å puste når jeg synger, og da må nesten sangen kommer foran, sa hun til VG Nett etter generalprøven. (©NTB)