I underholdningsprogrammet «Nytt på Nytt» fredag kveld fleipet ordføreren med at den tidligere The Smiths-vokalisten ikke er velkommen på kontoret hans. Overfor Dagbladet bekrefter Stang at dette er alvorlig ment.

— Selv om «Nytt på nytt» er et moroprogram, så gjør alvoret i det å sammenligne vår nasjons tragedie med å lage hamburgere det vanskelig for meg å være imøtekommende selv om hans jobb er å synge, ikke å snakke, sier Fabian Stang til avisen.

Stang mener sårene etter 22. juli-terroren fortsatt er så åpne og vonde at han ikke føler det riktig å invitere Morrissey, selv om han er åpen for å snakke med ham et annet sted enn på ordførerkontoret.

Det har vakt til dels sterke reaksjoner at kontroversielle Morrissey er blitt invitert til å delta på fredspriskonserten. Artisten er en innbitt vegetarianer og gjorde seg veldig upopulær da han få dager etter terrorhandlingene 22. juli sammenlignet massedrapene i Oslo og på Utøya med moderne kjøttproduksjon.

— Vi lever alle i en morderisk verden, slik begivenhetene i Norge har vist. Men det er ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonalds og Kentucky Fried Chicken hver dag, sa han fra scenekanten under en konsert i Polen - før han fremførte «Meat is Murder». (©NTB)