Jerry Seinfeld (58) og Larry David (65) får 400 millioner dollar hver (2,3 mrd. kr) på kontoen etter at en ny runde med forhandlinger om å selge å rettighetene til å vise den populære situasjonskomedien Seinfeld er sluttført, skriver avisen Financial Times.

Lukrative avtaler

De to har inngått en lukrativ avtale med Warner Brothers, som eier rettighetene i dag. De får en en andel av inntektene hver gang det blir inngått nye lisensavtaler om å vise serien.

Det er femte gang det er inngått slike avtaler.

Totalt har den populære TV-serien innbrakt 3,1 milliarder dollar (18 mrd. kr) i slike lisensinntekter siden den siste gang ble vist på TV-kanalen NBC i 1998.

Kjempesuksess

Seinfeld har vært en av de største suksessene i NBC' historie. Den ble vist hver torsdag kveld i ni år på den landsdekkende amerikanske TV-kanalen siden den første episoden ble vist i 1989. Siden den gangen har TV-serien innbrakt milliarder av dollar i lisensinntekter gjennom såkalte syndikaliserte avtaler om visning på TV-kanaler utenfor det amerikanske landsdekkende TV-nettet.

Ingen kostnader

Inntektene fra slike syndikaliserte avtaler er nesten alltid ren netto for rettighetshaverne. De har nesten ingen utgifter ettersom det ikke lages nye episoder av serien.

Lisensinntektene fra Seinfeld -serien er imponerende sammenlignet med inntektene fra videresalg som andre medieselskaper har hatt, skriver den britiske avisen.

For eksempel tjente videospillselskapet Electronic Arts i samme periode (1989-2013) netto 2 milliarder dollar (11,7 mrd. kr).

Ingen umiddelbar suksess

Seinfeld var ingen umiddelbar suksess da serien første gang ble vist i 1989. Det tok en tid å bygge før serien slo igjennom.

Etter at suksessen var etablert, toppet serien rangeringen over de mest populære NBC-programmene i fire sesonger.

Flere tjener gode penger

NBC (National Broadcasting Company) eies i dag av kabelselskapet Comcast.

Det er Warner Brothers-divisjonen Castle Rock Entertainment som sitter med eierrettighetene til Seinfeld, mens Sony Pictures Television har distribusjonsrettighetene.

Ingen fra hverken Sony eller Warner Brothers ønsker å kommentere saken.