-Det Johansen har gjort er å legge opp til et ran av bedriftshemmeligheter, det var ikke å utvikle en DVD-spiller, sa aktor, statsadvokat Inger Marie Sunde, i sin prosedyre.Sunde sa at DVD-Jons program DeCSS setter fart på piratkopieringen av DVDer uten at det har noen nytte.

Hun mente at spredningen av kildekoden på internett ga ytterligere skade, siden andre kunne videreutvikle programmet. -Det er allerede lastet ned av mange, og det tekniske beskyttelsessystemet Content Scrambling System lider stor skade av det, sa Sunde.

Sunde mener at 19-åringens motiv for å sette sammen programmet var at internettgruppa han var med i rivaliserte med andre grupper. Hun sammenlignet det med rivaliseringen mellom de to Oslo-gjengene A— og B-gjengen.

-Konkurranse var drivkraften i utvikling av dekrypteringsprogrammet DeCSS, ikke å lage en DVD-spiller for Linux-brukere, sa Sunde.

Johansen har hevdet at hans motiv for å utvikle DeCSS var at han skulle utvikle en DVD-spiller for operativsystemet Linux. Aktor hevdet i sin prosedyre mandag at Økokrim ikke hadde funnet spor på DVD-Jons datamaskin for at han var med i Linux-miljøet. Hun sa at det uansett ikke hadde vært noe formildende omstendighet.

Jon Johansen er tiltalt for å ha brutt straffelovens paragraf 145 for å ha brutt en beskyttelse eller på lignende måte uberettiget skaffet seg adgang til data.

En tysk bekjent av Johansen på internett som gikk under navnet Nomad skal ha knekket selve koden. Johansen er tiltalt for å ha satt sammen de ulike elementene til programmet DeCSS som dekrypterte DVD-filmene slik at det var mulig å spille dem av uavhengig av om en spiller hadde lisens fra DVD-CCA (DVD-Copy Control Association).