FARSUND: Jenny og Jeanette fra Showhuset besøker Farsund i forkant av julen for å strippe julen inn på utestedet. I fjor ble det nærmest oppstandelse i Farsund da MOT-leder Torrey Skeibrok gikk ut mot strippeshowet.

Sier nei takk til gratisbillett

— Dette er nærmest en slags hån av julebudskapet. Det er lite kreativt å bruke slike metoder for å skaffe seg inntekter, sa Skeibrok til Farsunds Avis da.

Skeibrok står fortsatt innefor dette.

— Jeg hadde ikke hatt lyst til at min egen datter skulle ha en slik jobb, sier Skeibrok til fvn.no.

Han etterlyser mer engasjement rundt saken, og mener det er rart at strippingen får fortsette uten at flere roper opp om det som skjer.

— Her i byen opplever vi altså at barn ser bilder i avisa av sin egen pappa som sitter på strippeshow. Jeg synes ikke noe om dette, sier Skeibrok.

Ifølge Skeibrok er han tilbudt gratisbillett til showet dersom han slutter å surmule, og selv kommer på strippeshowet.

— Nei takk, jeg klarer meg fint uten, sier MOT-lederen.

— Kunne vært foruten

Daglig leder Gunn Becker og vaktleder Sigurd Bjørnestad på Pakkhuset tror imidlertid ikke at det blir like mye bråk i år.

— Nei, jeg forventer ikke reaksjoner, folk har allerede sagt hva de mener om dette, sier Becker til Farsunds Avis.

Varaordfører og gruppeleder for KrF i Farsund, Magne Alf Havaas, synes ikke det er noe greit med førjulsstripping.

— Det er jo en sak som har versert et par år nå, og jeg har gitt uttrykk for hva jeg mener om dette. Jeg må jo si at jeg godt synes at vi kunne vært foruten dette, sier Havaas til fvn.no, og føyer til at det er som gruppeleder at han uttaler seg om denne saken.

Mye følelser

Ordføreren i Farsund, Stein Ytterdahl (Ap) ser ikke bort fra at det i år også kan bli litt bråk rundt strippingen.

— Det er jo mange som har en del følelser rundt jula, men personlig så må jeg si at jeg ikke greier å få opp noen følelser rundt dette. For meg er jula jul, og det er det som betyr noe, sier Ytterdahl til fvn.no.

Lucia-kvelden

Årets stripping finner sted på Lucia-kvelden, dermed blir det førjulsstripping i år. I fjor fant strippingen sted i romjula, noe som ifølge Farsunds Avis var noe av bakgrunnen for de voldsomme reaksjonene.

— Det var jo ekstra uheldig i fjor da de la det til romjulen. Jeg har tidligere sagt at dette gir et feil inntrykk i forhold til julebudskapet, og jeg har ikke endret synspunkt på dette selv om de har endret tidspunkt, sier Havaas.

SKAL STRIPPE: Jeanett er en av jentene som skal opptre på Lucia-kvelden. (Foto: Showhuset.no)