— Det er bedre at dere stanser aggresjonen mot muslimer, så kanskje dere vil leve trygt, sier Harith al-Nadhari i al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) i en video som er gjengitt av SITE, en organisasjon som overvåker ekstreme grupper.

I et annet opptak som er lagt ut på YouTube, sier AQAP-leder sjeik Hareth al-Nadhari at angrepet var motivert av fornærmelser mot profeten Muhammed og at de som hadde utført angrepet, var «guds trofaste soldater» som lærte franskmennene om ytringsfrihetens begrensninger. Al-Nadhari sa ikke at gruppen sto bak.

Det gjorde derimot et annet al-Qaida-medlem i en uttalelse til nyhetsbyrået AP. Der heter det at gruppens ledere «styrte operasjonen og har valgt ut målet med omhu».

Medlemmet sa at angrepet var i tråd med Osama bin Ladens advarsel til Vesten om «konsekvensene ved gjentatt blasfemi mot muslimske helligdommer» og at angrepet var for å hevne profeten Muhammeds ære.

USA opplyser at Kouachi-brødrene sto på landets flyforbudsliste og at Said Kouachi (34) hadde tilbrakt noen måneder i en al-Qaida-treningsleir i Jemen. (©NTB)