29-åringen har vært etterlyst internasjonalt av norsk politi i overkant av ett år, men sitter nå varetektsfengslet i Dubai, opplyser politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt til avisen.

Norsk politi har startet prosessen med å få mannen utlevert til Norge fra De forente arabiske emirater, opplyser Bjarkø Helleland, som er påtaleansvarlig for etterforskningen av drapet på Aqeel Shahzad.

— Vi har anket beslutningen om pågripelsen til Borgarting lagmannsrett og har gjentatt til politiet det vi har sagt det siste året; at han gjerne vil forklare seg for politiet, skriver mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til VG i en epost.

29-åringen er også siktet for å ha hatt en sentral rolle i en stor narkotikaliga som politiet på Lillehammer rullet opp i 2013 og i 2014. Han drev våren 2011 en forretning i Oslo, og han er en del av en familie som knyttes til omfattende kriminalitet.

Aqeel Shahzad (31) ble skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo på kvelden mandag 13. august 2012. Fra før av er en 37 år gammel mann fra Portugal siktet for å ha skutt og drept Shahzad. (©NTB)