De usikrede terrormålene består av bygg og anlegg som kan være spesielt utsatt for terrorangrep, spionasje og sabotasje, men som ikke er blitt sikret. Anundsens departement skal være pådriver for beredskap og samfunnssikkerhet i Norge. Han bekrefter overfor VG at også hans departement har usikrede objekter.

— Det er svært alvorlig at disse skjermingsverdige objektene ikke er skjermet i henhold til regelverket, sier Anundsen til avisen.

1. januar i år gikk treårsfristen ut for at alle offentlige virksomheter skulle ha skaffet seg oversikt over mulige terrormål i sin sektor. I tillegg skulle de offentlige virksomhetene ha laget en plan for sikring av sine objekter, i henhold til sikkerhetsloven.

— Det legges i disse dager en helt konkret plan for når alle disse objektene skal være sikret i samsvar med gjeldende regelverk og vi er i dialog med NSM om dette, sier Anundsen.

NSM vil overfor VG ikke avsløre hvilke virksomheter som mangler terrorsikring og viser til at dette er informasjon gradert i henhold til sikkerhetsloven. (©NTB)