Den flere timer lange forklaringen i Asker og Bærum tingrett var en tydelig påkjenning for 15-åringen.

Akkurat ferdig med sin egen forklaring og sittende i påvente av at det første vitnet skulle forklare seg, reiste hun seg brått og uventet fra plassen. Hun forsøkte å bevege seg vekk fra vitnet, den andre nattevakten som sov da drapet skjedde, men ble raskt overmannet av politi— og sikkerhetsvakter som la henne over et bord inne i rettssalen.

— Dette vitnet blir en belastning for tiltalte, og vi har forberedt henne på dette. Vi vil gjerne fortsette nå, sa forsvarer Cecilie Nakstad da tingrettsdommer Jens-Sveinung Wegner ville utsette vitnemålet.

Påtalemyndigheten varslet mandag at det kan bli lagt ned påstand om forvaring for jenta, som bare hadde passert den kriminelle lavalderen med drøy måned da drapet skjedde i omsorgsboligene Små Enheter i Vollen i Asker i fjor høst.

Da den svært spesielle drapssaken startet, ble den 15 år gamle jenta ført inn i rettssalen av flere politifolk, og gjennom hele rettsdagen beholdt hun sikkerhetslenkene, såkalte bodycuffs, som begrenset rekkevidden for armer og hender. (©NTB)