Varslene skal ifølge avisa ha kommet før høringen i Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité i januar i år, men utover det har ikke VG fått tidfestet varslene. Det er heller ikke kjent hvem i Telenor-ledelsen som håndterte saken, eller hvordan varslene ble behandlet.

De ansatte skal ved flere anledninger ha mistenkt at fakturaer kunne være en del av korrupsjonsvirksomhet og ikke signert, men varslet internt i Telenor-systemet.

Verken overfor VG eller NTB ønsker kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor å kommentere påstandene - av hensyn til etterforskningen av Vimpelcom.

— Telenor har status som vitne i VimpelCom-saken og har som vitne delt informasjon med etterforskende myndigheter, skriver Mandelid i en melding til NTB.

Ifølge VG skal næringsminister Monica Mæland (H) ha blitt informert om de interne varslene. Da avisa ba om en kommentar torsdag kveld, var beskjeden via kommunikasjonssjef Trond Viken at departementet av hensyn til den pågående etterforskningen ikke kommenterer opplysningene. (©NTB)