Jazzgruppa Pixel har spilt konserter over hele landet, men aldri i sør. Nå er de stolt over at deres første spillejobb på Sørlandet er på Canal Street torsdag.

— Vi kommer til å spille to konserter på torsdag. På dagen er det en slags workshop-konsert med Bugge Wesseltoft i spissen og på kvelden spiller vi vår hovedkonsert på Arendal Kulturhus, sier saksofonist i gruppa, Harald Lassen, som er det eneste lokale medlemmet i gruppa.

Firkløveret har også vært på flere turneer i Europa de siste årene.

— De siste årene har vi hatt turneer i både Storbritannia, Sverige, Belgia, Tsjekkia og Norge. Så nå gleder vi oss til vår første konsert på Sørlandet, forteller Lassen.

Tidligere har NRKP2 hyllet jazzgruppas andre album «We Are All Small Pixels» fra 2013. — Pixel er garantert morgendagens store norske jazz og pop-verdenssensasjon, jublet journalist Erling Wicklund i sin anmeldelse av bandets andre album i 2013. Nå jobber gruppa på spreng for å få ferdig sitt tredje album «The Golden Years», som slippes på det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records til høsten.

— «The Golden Years» blir en videreføring av våre to forrige album. Prosessen bak vår tredje fullengder har vært at vi kollektivt har skrevet og laget musikk sammen, i mye høyere grad enn før. Når det kommer til sounden blir det catchy, med improvisasjon og andre jazzelementer, avslutter saksofonisten.

Jazzkvartetten ble også kåret til «Årets band 2013«av Dagsavisen. Musikkvideoen «Call Me» fikk prisen «Best International Dance Video» under UK Music Video Awards i London oktober 2013. Pixel har i skrivende stund 4061 fans på Facebook.