Under statsminister Erna Solbergs (H) besøk til Indonesia bekreftet den indonesiske miljø— og skogministeren Siti Nurbaya Bakar overfor NTB at hogstforbudet blir forlenget i mai. Det besluttet regjeringen i mars. Det er ikke klart hvor mange år forbudet vil gjelde for.

Et slikt midlertidig hogstforbud ble første gang innført i 2011, året etter den norsk-indonesiske regnskogavtalen, og forlenget i 2013. Forbudet er viktig, fordi det begrenser nye tillatelser for å etablere plantasjer for palmeolje, hurtigvoksende trær som brukes i papirindustrien og hogst i primærskog og torvmyr, ifølge Regnskogfondet.

— Det er svært positivt at skogministeren uttaler at de vil forlenge moratoriet. Vi håper nå at moratoriet vil vare inntil de har ryddet opp i systemet for hogst- og plantasjetillatelser og forbedret håndhevelsen av lovverket, sier organisasjonens daglige leder Lars Løvold til NTB.

Solberg var onsdag på et feltbesøk på Sumatra, hvor det aller meste av regnskogen er fjernet i løpet av de siste tiårene. (©NTB)