Å stigmatisere: kortvarig løsning. Fordommer: enkelt og greit. Ignoranse provoserer. Simpelt og uintelligent, primitiv kunnskapsløshet, rett og slett. Jeg er lei.

Muslim shooter = Entire religion guilty. Black shooter = Entire race guilty. Jew shooter = Self defence. White/Christian shooter = Mentally troubled lone wolf. Folk snakker nå stygt om en hel religion. Flere milliarder praktiserende muslimer i denne verden. Du vil dømme alle basert på en liten prosentandel ekstreme, i stedet for å se enkeltmennesket? Islamofobi framfor humanitet. Saklig.

Ku Klux Klan

Hvilken Gud er det vel som oppfordrer til slik brutalitet? Å si at tre personer på noen som helst måte representerer Islam er som å si at Ku Klux Klan representerte kristendommen. Eller ABB. Vi kan ikke forklare, med to streker under svaret, hvorfor slike fundamentalister sprer seg som ild i tørt gress: Nettverk som IS, Al-Qaida, Taliban, Boko Haram. Hellig krig, desperasjon, indoktrinering, fattigdom, klasseskille. Utgir seg for å være stolte «muslimer», men faktum er at de som virkelig krenker profeten Muhammed er de som nettopp dreper. Mord i Guds navn = Gudsløse. Dobbeltmoralskhet. Blasfemi-tenkning, reduserte kvinnerettigheter og religionsfrihet. Det viktige er her å ha fokus på de skyldige, ikke karikaturene. Tegnerne er helter.

Barn ble myrdet

Dette truer verden, men også muslimene. Faktum er at de aller fleste drepte av «muslimske» terrorister — er muslimer selv. 132 uskyldige barn i Peshawar groteskt myrdet mens gjerningspersonene kaldblodig ropte «Allah Hu Akbar», (Gud er stor). I Pakistan er over 40.000 muslimer ikke lenger blant oss i løpet av et overraskende kort tidsrom. En politimann ble skutt i hodet mens han lå skadet på gaten etter terrorangrepet i Paris. Han het Ahmed Merabet og var muslim. 12 liv. Bare noen timer tidligere ble en bombe sprengt utenfor politiskolen i Jemens hovedstad. 30 drept, over 100 skadd.

Saudi-Arabia fordømte Frankrikes skjebne, dagen derpå pisket de Raif Badawi for å ha blogget om ytringsfrihet. 10 år i fengsel, 1000 slag. I uken som gikk ble 16 landsbyer brent ned, og derav 2000 sivile slaktet og utslettet av Boko Haram, samme gruppe som for øvrig bortførte de 270 skolepikene i Nigeria.

Reaksjonære islamister

Eksemplene er utallige. Og jeg fordømmer hvert eneste angrep på det sterkeste. Ord strekker ikke til. Hvil i fred. For hver helt som blir drept, fødes hundre nye. Islams hus er i «brann». Hva tror du mainstream muslimer føler? Redde for angrep som dette. For skjellsord og assosiasjon med mordere. Ekskludert og mistenkeliggjort grunnet religiøs overbevisning. Hvis ikke-voldelige opplever enda mer urettferdighet, er flere sårbare for å trekkes mot en mer anti-vestlig ideologi, som står bak dette. Ikke la reaksjonære islamister få definisjonsretten på hva Islam er. For Guds skyld.

Formålet med terror er fryktspreding og makt. En totalitær ideologi, rekrutteringsgrunnlag til jihadisme og overlevelse krever splittelse og en skarpere konflikt mellom muslimer og Vesten. De tror utelukkende på de som deler dette forskrudde verdenssynet. Og kjemper for det samme vrengebildet av Islam som muslimhaterne kjemper imot. Det er opp til oss å bestemme om terroristene skal få viljen. «Øye for øye» som hevn, gjengjeldelse, og innskrenkninger - det er bensin på bålet. Vi må lære oss å tåle at andre kan ha meninger som sårer og støter oss. Slå tilbake mot de som bruker vold og dreper frie meninger! Jeg har tro på at både øvrige muslimer, og verden som helhet, kan vinne denne teologiske kampen. Ved samarbeid. Demokrati. Uinnskrenket presse- og ytringsfrihet. Det enkle er ofte, men ikke alltid, det beste.