Der Norge i fjor tok VM-sølv, ble søndagens stafett i Strömstad en nedtur. Allerede etter første etappe var det klart at det ikke gikk veien for de norske.

— Jeg løp kontrollert og greit i starten av min etappen, men på slutten gjorde jeg en parallellfeil som kostet drøye halvminuttet, sa Silje Ekroll Jahren om åpningsetappen.

Norge var bak lederlaget med over minuttet etter første etappe. Eskil Kinneberg, Øystein Kvaal Østerbø og Anne Margrethe Hausken Nordberg løp det norske laget oppover i feltet, men noen medaljekamp ble det aldri.

Det skilte til slutt ett minutt opp til seierspallen. Som i fjor gikk VM-gullet til Danmark, mens Sveits tok sølvet. Sverige sikret seg den siste pallplassen.

— For egen del gjorde jeg en bra etappe, der jeg løp offensivt og bra. Men mot slutten kom jeg litt på etterskudd i kamp om femteplassen. Da gjorde jeg et eget veivalg for å prøve meg, men det hjalp ikke. Og da jeg i tillegg ikke fikk lyssignal på siste post og måtte snu, ble det for langt fram til Russland, sa Nordberg. (©NTB)