— Vi vil ha debatter og demonstrasjonstog. Vi vil stoppe utstillingen, sier Lars Storrøsæter i SOS Rasisme til TA.no. 15. mai åpner den omstridte utstillingen på Telemark Teater i Skien. Lars Storrøsæter, som tidligere var leder i Vigrid, har vendt nynazistene ryggen og er i dag fylkesleder for SOS Rasisme i Telemark. Han mener bestemt at Skien kommer til å bli nedrent av nynazister under utstillingen og vil derfor demonstrere mot utstillingen som først og fremst henvender seg til ungdommer i alderen 14-18 år.

— Når ungdomsskoleelever ser gamle NS-medlemmer si hvor snill Quisling var, er jeg redd noen kan bli manipulert til å tro at han ikke var så ille likevel. Jeg tror en slik utstilling kan føre til at nazister rekrutteres, sier Lars Storrøsæter som mener det er galt å vise alt annet enn Quislings negative sider.

Ifølge Storrøsæter har det nystiftede partiet Nasjonaldemokratene som jobber for «et samlet nasjonalistisk Norge», planlagt en større samling på Østlandet i mai. I den anledning er nynazister fra hele Skandinavia ventet til Norge.

— Quisling er høyt respektert i dette miljøet. Hvis de vet at det arrangeres en utstilling om Quisling i Skien, vil de garantert ta turen hit. Vi ønsker ikke dette, sier Storrøsæter (©NTB)