KRISTIANSAND: Det er ikke første gang popsnekkeren fra Kristiansand hamrer på det internasjonale radiomarkedet. Også på hans to første utgivelser «Between The Lines» og «Century» opplevde han at utenlandske radiostasjoner plukket opp låtene hans. Nå gjør singelen «Not Over» det så sterkt i Hellas at en platelansering allerede er spikret.

— Vår avdeling i Hellas har besluttet å slippe platen i månedsskiftet mai/juni, bekrefter Ditlef M. Jacobsen, Marketing director i Sony BMG.

KLATRER

Det er over én måned siden «Not Over» - som føk til topps på den norske radiolistene i sommer - begynte klatringen på den internasjonale radiolisten i Hellas. Låten debuterte på 43. plass, og har siden da klatret jevnt og trutt. Sist uke var den på 10. plass og ubekreftet informasjon fra solfylte Hellas tyder på at låten vil klatre ytterligere i neste uke.

— Radiolisten i Hellas er basert på akkurat samme system som vi bruker i Norge, der de viktigste og største radiostasjonen er inkludert og hvor antall spillinger på de ulike stasjonene blir vektlagt i et spesielt poengsystem, forklarer Ditlef M. Jacobsen.

Han utelukker ikke at det blir aktuelt å lansere Fabers «Passages» i flere land, men per dato finnes det ingen konkrete planer.

— Våre avdelinger i de ulike landene står fritt til å plukke opp tråden, og Erik har på sin siste plate levert kvalitetspop av ypperste merke, sier Jacobsen.

POPSTAR

Selv tar Erik Faber den greske interessen med stoisk ro og et bredt smil.

— Det er selvfølgelig veldig gøy å få bekreftet at musikken min blir verdsatt også andre steder i verden, men jeg går absolutt ikke rundt og tror at jeg skal bli den neste store stjernen i Hellas, ler Faber.

Tre ulike radiostasjoner i Athen ringte sist uke for å gjøre intervju med Faber, og det var svært takknemlige radioverter som fikk selveste Faber live på tråden.

— Han ene spurte «How does it feel to be an international popstar?», og da måtte jeg jobbe hardt for ikke å bryte ut i latter, men jeg svarte selvfølgelig; Jo, det er veldig greit, du!