Kristelig Folkeparti (KrF) er opprørt over at regjeringen foreslår å endre både navn og innhold til dagens KRL-fag (Kristendoms-, religions— og livssynskunnskap).Endringsforslagene følger av at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i sommer fastslo at KRL-faget er i strid med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Men KrF mener regjeringen går lenger enn nødvendig.

— Det er helt tydelig at SV har benyttet sjansen til å gå langt utover det menneskerettighetene krever. Nå utsletter man Norges tusenårige historie med kristendommen som en stor del av vår kulturarv, sier KrFs 1. nestleder, stortingsrepresentant Dagrun Eriksen, til NTB.

Senterpartiets medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Inger Enger, er forsiktig i sine kommentarer til forslaget om endring av KRL-faget.

— Vi støtter helt at det må komme noen endringer, men jeg vil understreke at dette er et høringsforslag. Mitt råd er at alle som er opptatt av et godt KRL-fag, både lærere og foreldre, bør engasjere seg i høringsrundene, sier Enger til NTB. (©NTB)