FESTIVAL eikerapen— Det er bare å ringe. Jeg kommer gjerne tilbake enda en gang, sier Steinar Albrigtsen etter lørdagens konsert på Eikerapens hovedscene.Musikeren har spilt på festivalen to ganger tidligere, og selv var han godt fornøyd med helgens opptreden.- Det var veldig koselig, men man kunne selvsagt vært litt heldigere med været.På lørdag fikk nemlig Eikerapen sin første regnværsdag, men noen publikumsflukt ble det ikke av den grunn. Da Steinar Albrigtsen gikk på scenen rett over klokken åtte hadde allerede over 1000 mennesker funnet veien inn på sceneområdet.- Jeg syns det er veldig flott at folk stiller opp, uansett vær. Det sier litt om ånden rundt Eikerapen, sier Albrigtsen.Det er for så vidt ikke første gang han har dårlig vær på Eikerapen.- For to år siden sto det en skikkelig gufs ned fra fjellet når vi spilte. Da tok vi de kjappeste sangene vi hadde, spøker han. VARIERT.

I helgen bød han på et variert utvalg av sanger fra hele karrieren. Det må til når hans siste album, «Moments of Peace», kan beskrives som rolig.- Vi kunne ikke bare spille fra «Moments of Peace», men det virket som om en del publikummere allerede hadde kjøpt den. Det var mange som sang med på de nye sangene, forteller tromsøværingen.Med seg på scenen hadde han duettpartneren fra den nye platen, Monika Nordli. Hun ga ut sitt første soloalbum i 2005, og har lånt både stemmen og tekstene sine til andre artister.- Det er veldig flott å ha med seg Monika på scenen. Hun har en fantastisk stemme, og lærer veldig fort, forteller Albrigtsen. DANS.

Utover i konserten dro han opp tempoet gradvis, og stadig flere folk fant veien til dansegulvet foran scenen. Mange av dem hadde sittet i skjul fra regnet under ølteltet en stund, men det virket verken som alkohol eller småglatt dansegulv gikk ut over prestasjonene. Wenche og Roar Pedersen var to av de mange som storkoste seg på dansegulvet. De var godt fornøyde med konserten.- Dette var helt topp Det kunne ikke blitt bedre. Steinar Albrigtsen er grunnen til at vi kom på festivalen, og det kunne ikke ha blitt bedre, konstaterer Wenche Pedersen.De to har aldri tidligere vært på Eikerapen. - Konseptet er jo veldig bra, og alt ser ut til å fungere. Vi koser oss, sier Roar Pedersen.Tekst: Pål Kaalaaspaal.kaalaas@fvn.no - 38 11 30 00