AGDER: – Dette innfrir et godt stykke på vei våre forventninger knyttet til ambisjoner og behov vi har meldt inn, sier Kirsten Lindeberg, politimester i Agder politidistrikt, i en pressemelding.

Agder politidistrikt får 22 nye stillinger i 2017.

– Dette er det høyeste antall stillinger vi har blitt tildelt noen gang, påpeker politimesteren, som kan opplyse til Fædrelandsvennen at det på nåværende tidspunkt er 449 ansatte politikvinner og – menn i Agder.

I fjor fikk distriktet tildelt 20 politistillinger. I 2015 var tallet 16, mens det ble tildelt ni stillinger i 2014.

655 ansettelser

I år skal det ansettes 655 politifolk i politidistriktene i Norge. Målet er at det skal være ansatt to politifolk per 1000 innbygger i 2020.

– De 22 nye stillingene er politibetjentstillinger. Alle kan søke på stillingene, men de er hovedsakelig myntet på nyutdannende fra Politihøgskolen, forklarer Lindeberg.

Mer driftsmidler

Politiet har 17 milliarder kroner i budsjett for 2017. Agder politidistrikt øker sitt budsjett til over 590 millioner kroner.

Politidistriktene i Norge får 295 millioner kroner for å styrke driften i perioden hvor politireformen blir realisert. Agder får 10,6 millioner kroner av denne potten.

– Økning i driftsmidler bidrar til å lette det lokale utfordringsbildet på kort sikt. Denne ekstrabevilgningen er et sårt tiltrengt bidrag i et ellers stramt driftsbudsjett. Vi har blant annet et etterslep på investeringssiden, særlig når det gjelder biler, sier Lindeberg.

– Bilparken vår er for gammel. Konsekvensen er at vedlikeholdskostnadene er altfor høye, utdyper politimesteren.