KRISTIANSAND: — Vi er superfornøyde med Beastie Boys som headliner for hiphop-pakka vår, sier Quarts musikksjef Jørgen Skauge i en pressemelding.

Kom Quart i forkjøpet Det var i dag Quartfestivalen skulle offentliggjøre sin neste headliner. I stedet kom Toffen Gunnufsen dem i forkjøpet da han skrev følgende på forumet til Hovefestivalens nettside i formiddag:

"Vi gratulerer Quart med ny headliner".

Og nå bekrefter altså Quart-generalen selv at bandet går på scenen i Kristiansand 3. juli.

— Beastie Boys har ikke vært på Quart siden 1998 og vi gleder oss utrolig til å få dem på besøk igjen, sier Skauge.

Hitmakere av rang

Beastie Boys var de første hvite rapperne av betydning og har holdt på med alt fra rendyrket sample-hiphop til jazz, pop, punk og funk. De er politiske aktivister, popkulturelle nerder, og de er ikke minst hitmakere av rang.

I begynnelsen av karrieren irriterte de på seg hip hop veteranene i Public Enemy da de slapp singelen “(You Gotta) Fight For Your Right (To Party) ". Chuck D svarte tilbake med låten "Party For Your Right To Fight".

Lover kanonbra pop-pakke og indie - Hip-hop har blitt stadig viktigere for Quartpublikummet de siste årene. I tillegg kommer vi med en rock-pakke, en kanonbra pop-pakke, mye bra indie og en egen klubbpakke, sier musikksjefen.