KRISTIANSAND: Investoren Arild Buli står i spissen for en gruppe som har kjøpt både merkenavnet Quart og alt festivalutstyret. Etter at festivalen gikk konkurs for to uker siden, ble restene av festivalen lagt ut for salg, og i dag ble det klart at Buli og co. gikk seirende ut av budrunden.

På en pressekonferanse klokken 16 opplyste Buli at det vil bli arrangert en minifestival i år, og at det til neste år skal avvikles en fullstendig Quartfestival.

— Byen og næringslivet får nå en sjanse til for å se om de vil ha festivalen. Jeg mener Quart fremdeles er noe å ta vare på, selv om den har vært sidekjørt de siste årene, sier Buli.

Festivalen skal fortsatt hete Quartfestivalen, og Buli opplyser at profilen vil være den samme som den har vært tidligere.

— Quart skal bli større enn noen gang, sier han til fvn.no.

Salgssummen hemmelig

Han er optimistisk med tanke på vegne av festivalens fremtid, og legger til at han har vært med på å redde Quart to ganger tidligere.

Bostyrer Øystein E. Krabberød sier han er relativt godt fornøyd med salgssummen.

— Jeg tror vi fikk tynt ut det vi kunne av budgiverne, sier Krabberød til fvn.no.

Hvor mye Buli betalte ønsker ingen å opplyse om foreløpig.

— Den summen er heller ikke endelig, og avhenger av flere elementer. Vi har avtalt en sum de skal betale uansett, men den kan bli større hvis det blir arrangert konserter i år, sier Krabberød.

Kan bli dyrere

Kjøpergruppen har fått en opsjon på å kunne overta avtaler som allerede er inngått mellom Quart og eksterne aktører.

— Hvis de klarer å gjennomføre disse avtalene, vil det føre til at boet blir mer verdt, og vi vil kunne forhandle om hvor mye ekstra de skal betale, sier Krabberød.

Eventuelle inntekter fra konserter som arrangeres vil tilfalle de nye eierne.

Først neste uke vil de endelige tallene i konkursboet være klart.

— Da vet vi hvor mye vi vil få inn, og hvor mye penger Quart skylder kreditorene, sier Krabberød.

— Vil salgssummen dekke lønnsutgiftene?

— De totale lønnsutgiftene har jeg heller ikke fått endelige tall på, så det er umulig å svare på før neste uke, sier Krabberød.

PRØVER IGJEN: Arild Buli vil arrangere full Quartfestival til neste år. Foto: Torstein Øen. Presset ut i 2003

Buli var økonomisk garantist for Quartfestivalen sammen med Trygve Eftestøl fra 1997 til 2003. Investoren ble høsten 2003 presset ut av Quartfestivalen sammen med Eftestøl.

Buli og Eftestøl var gjennom en uendelige mengder bråk og bruduljer høsten 2003 og vinteren 2004. En bitter feide der de to partene rettet gjensidige millionkrav mot hverandre, før det til slutt kom til forlik.

Syv potensielle kjøpere

Budgivningen startet onsdag. Ifølge Krabberød var det syv potensielle kjøpere med på budrunden fra starten av. I løpet av dagen ramlet flere av lasset.

Budrunden har ikke bare vært lett.

— Det har vært litt komplisert. For noen ønsker bare deler og noen ønsker hele. Dermed har det vært vanskelig å sette budene opp mot hverandre, forklarer Krabberød.

Så mange som fire budgivere ga til kjenne at de ønsket å kjøpe hele pakka. Bostyreren ønsket onsdag formiddag ikke å si noe om budene som ble gitt underveis.

— Det vil nok på ett eller annet tidspunkt bli meddelt, litt avhengig av hvem som blir sittende med det, sier Krabberød.

Boet ble delt inn i tre kategorier: Festivalutstyr, pc-utstyr, og merkevaren Quart.

Les også: Har du lyst på en Quart-kjegle?