STOCKHOLM:: Andre dag i rettssaken mot Eklund tirsdag var viet voldtekten av og drapet på ti år gamle Engla 5. april i år. Dagen før hadde retten i Stockholm tatt for seg drapet på 31-åringen Pernilla Hellgren for åtte år siden.

Aktor Patrik Säflund innledet tirsdagens rettsmøte med å beskrive hvordan Engla spilte fotball i Stjärnsund i Midt-Sverige lørdag 5. april i år. Hun ville sykle hjem selv etterpå, og fikk lov til det av mamma Carina, som tirsdag gråtende fulgte med i Säflunds beretning.

– Men Engla kom ikke hjem, sa Säflund. Han fastslo at den samme lørdagen ble det innledet en omfattende leteaksjon, og fortalte om arrestasjonen av den 42 år gamle lastebilsjåføren Anders Eklund, som åtte dager etter forsvinningen tilsto å ha drept jenta.

Eklunds forsvarer Leif Silbersky sa i retten mandag at Anders Eklund innrømmer å ha gjort det han er tiltalt for. Men Silbersky mente at tiltalepunktet om grov voldtekt mot Engla overskygges fullstendig av drapet, og at Eklund dermed ikke kan dømmes for voldtekten.