Finland/ Jyväskylä: For et nybakt foreldrepar i Finland ble gleden over å ha fått med seg en velskapt og nyfødt sønn hjem fra sykehuset raskt snudd til forferdelse da de skjønte at barnet ikke var deres, det skriver avisen nordjyske.dk.

— Jeg tok babyen min i armene og begynte å amme ham. Kinnene hans var varme, så jeg tok luen av ham, og da viste det seg at barnet hadde temmelig mørkt hår, sier Mari Penttinen til den finske avisen Iltalehti.

Annerledes hårfarge

Sønnen hun fødte fredag kveld på sykehuset i byen Jyväskylä hadde lyst hår. Etter fødselen kom jordmødrene inn for å ta seg av den lille gutten så mor kunne få hvilt seg litt.

Om morgenen ble den lille gutten brakt inn til sin mor igjen, men da oppdaget mor Mari Penttinen at hennes sønn plutselig var blitt mørkhåret.

En lege på sykehuset forklarte imidlertid til de nybakte foreldrene at dette slettes ikke var uvanlig, og at nyfødte spedbarn gjerne endrer både ansiktsform og hårfarge.

Svikt i rutiner

Men da den lille familien kom hjem fra sykehuset søndag oppdaget de nybakte foreldrene til deres store skrekk at det sto feil navn og fødselstidspunkt på fødselsbåndet som den lille gutten hadde rundt håndleddet.

De tok umiddelbart kontakt med sykehuset for å få utlevert det riktige barnet.

Sykehuset i Jyväskylä beklager hendelsen, og sier den skyldes en svikt i rutinerne.

Det går ikke frem av historien hvorvidt en annen familie hadde fått med seg hjem Penttinens barn.