KrF vil mikse en cocktail av mer penger og mer fritid til småbarnsforeldrene. Blant annet skal engangsstønaden mangedobles, til 165.000 kroner og utbetales månedlig, barnetrygden skal økes og kontaktstøtten gjeninnføres for toåringene og beløpene for alle barn heves. Dessuten vil Kristelig Folkeparti utvide foreldrepermisjonen til 68 uker, og la foreldrene selv bestemme når i løpet av barnets første ti leveår de vil ta ut permisjonen.

— KrF vil også hjelpe foreldre til å få litt slakkere tømmer, ved å kompensere for tapte inntekter når foreldrene reduserer stillingsprosenten for å få hverdagen til å gå opp, sier nestleder Dagrun Eriksen til NTB. I programforslaget er de to permisjonsordningene satt opp som alternativer, med andre ord at programkomiteen foreslår enten fleksipermen eller deltidspermen.

Eriksen har ledet programkomiteen, og redegjorde på landsmøtet fredag morgen for KrFs «familiebuffé». Det er en rikholdig meny av arbeidstids- og støtteordninger som foreldrene skal kunne plukke fritt fra for å tilpasse inntekt og fritid best til behovet.

I et endringsforslag foreslår dessuten KrFs stortingsgruppe å gi barnefamiliene et skattefradrag på 5.000 kroner per barn i barnas tre første leveår. (©NTB)