AGDER: — Sakene er henlagt på bakgrunn av bevisets stilling, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det var i januar i år at voldtektssaken ble anmeldt av mor til en av de fornærmede jentene. Saken dukket opp da den ene jenta betrodde seg til helsesøster på skolen.

Utenfor ungdomslokaler

Ifølge den yngste jenta (13) skal den seksuelle omgangen ha vært ufrivillig og funnet sted utenfor et ungdomslokale i nærmiljøet.

14-åringen fortalte at hun skal ha blitt utsatt for to voldtekter. En av voldtektene skal ha skjedd utenfor et annet ungdomslokale, mens den andre voldtekten skal ha skjedd i mistenktes eget hjem.Politiet innkalte den antatte gjerningsmannen til avhør. Han nektet for voldtekt, men innrømmet å ha hatt samleie med jentene. I januar i år ble det også gjennomført dommeravhør av de to jentene. Andre personer i jentenes omgangskrets avga også forklaring til politiet.

— Forklaringene til de fornærmede i saken har vært lik hele tiden. De har ikke endret på noe underveis, sier Thorsen.

Beviskravet ikke oppfylt

De tre voldtektene skulle ifølge jentene ha skjedd i tidsrommet fra høsten 2011 til høsten 2012 i en av nabokommunene til Kristiansand. Det var ingen direkte vitner til de angivelige hendelsene.

Det skal ikke ha vært noe kjæresteforhold mellom gutten og de to jentene.

For å ta ut tiltale må påtalemyndigheten mene at skylden kan bevises ut over rimelig tvil. Hvis påtalemyndigheten mener bevisene ikke holder til domfellelse, skal saken henlegges.

— I forhold til det strenge beviskravet i straffesaker var det ikke tilstrekkelig bevist at den seksuelle omgangen var oppnådd på en måte som rammes av voldtektslovgivningen. Man kunne ikke føre bevis for at det var benyttet vold eller truende adferd, sier Thorsen.

En henleggelse «etter bevisets stilling», innebærer at det fortsatt eksisterer mistanke, men at påtalemyndigheten ikke anser bevisene sterke nok til domfellelse.