BANGKOK, THAILAND 20120116. Magnus Lekven (f.v.), Norges landslagssjef Egil Olsen "Drillo" og Magnus Wolff Eikrem i aksjon under fotballandslagets trening i Bangkok mandag.Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Aas, Erlend

BANGKOK (fvn.no): I Stekende sol gjennomførte Norge fredag formiddag sin siste trening før morgendagens siste kamp i King’s Cup i Thailand.

Norge og Sør-Korea har begge fire poeng før de lørdag gjør opp om turneringsseieren på Rajamangala National Stadium. Danmark møter Thailand, og Morten Olsens menn kan også vinne turneringen, avhengig av hvordan det går i Norges kamp.

Varmt

I nærmere 40 grader trente Norge, og landslagstrener Egil Olsen drillet elleve spillere i kjente 4-5-1 på Thai Japan Stadium midt i Bangkok, og de elleve som spilte med vester og ser ut til åstarte, er:

Rune Almenning Jarstein – Espen Ruud, Tore Reginiussen, Vegard Forren, Vegar Eggen Hedenstad – Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Magnus Lekven, Ruben Yttergård Jensen, Valon Berisha – Mostafa Abdellaoue.

— Dette er vel tilnærmet det laget vi muligens starter med, ja. Uansett hvem de blir, kommer vi til å bruke alle seks innbytterne våre, det sier seg selv i denne varmen , sier Drillo.

Det er også klart at Vikings Rune Almenning Jarstein står i mål, Drillo sier han ønsker å bruke alle seks byttene på utespillere, dermed må Moldes sisteskanse Espen Bugge Pettersen se kampen fra benken.

- En topping av laget, Drillo?

— I den grad det er mulig å si hva som er topping, sier Drillo, og forklarer at noen utskiftninger blir det på grunn av slitne bein. Det gjelder Even Hovland, som har spilt de to første kampene. Han starter på benken mot Sør-Korea.

— Vi så at han var veldig sliten mot slutten av forrige kamp, forklarer Drillo, som starter med duoen Henriksen/Elyounoussi på høyresiden på midtbanen for tredje kamp på rad.

— Vi tok ut Tarik etter 1. omgang nettopp med tanke på denne kampen.

(Artikkelen fortsetter)

Norges startellever i landskampen mot Thailand på Rajamangala Stadium i Bangkok onsdag. Bak f.v.: Espen Bugge Pettersen (kaptein), Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Steffen Hagen, Markus Henriksen og Vegard Forren. Foran f.v.: Lars-Christopher Vilsvik, Even Hovland, Tarik Elyounoussi, Valon Berisha og Harmeet Singh. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)

Sentralt i femmeren på midten får Magnus Lekven sin debut fra start for Norge.

— Vi anser han som klart best i den rollen, han er bedre der enn som indreløper, er landslagstrenerens vurdering.

Stabæks Vegar Eggen Hedenstad starter sin første kamp for Norge, det samme gjør Mos, selv om begge har fått spilletid tidligere i turneringen.

- Hvordan blir kampbildet, Drillo?

— Sør-Korea skal passe oss bra. De er løpssterke, bedre enn Thailand, det kler oss å spille 4-5-1 og ta de på kontringer og overganger. De spiller mye på fot, mye mindre langt enn Thailand, så det bør være mulig å få til en god del brudd på dem, sier Drillo.

Etter ti dager sammen i Thailand er det kun et par stykker som sliter med det Drillo beskriver som småtteri. Landslagstreneren er overrasket over lite sykdom og skader det har vært.

— Det er veldig spesielt, jeg har nesten ikke vært borti det. Så er det ikke ofte vi er på sånne turer, heller, men det pleier alltid å være et eller annet, men det tyder vel på at vi har dyktige folk i det medisinske apparatet, sier Drillo.

Vegard Forren startet oppholdet med et overtråkk, mens Thomas Sørum pådro seg en liten forkjølelse. Utover det er det n på kun Ruben Yttergård Jensen som «har noe småtteri i låret», mens Magnus Wolff Eikre, «har noe, men det er ingenting».

Alle de fire nevnte er klare for kamp mot Sør-Korea i morgen.