Med kun tre runder igjen, spisser det seg voldsomt til i nedrykkskampen for de norske representantene i Premier League. Norwich og Alexander Tettey er over streken, men har bare tre poeng å gå på ned til Sunderland som er tabelljumbo.

Mellom der ligger også Cardiff, med Ole Gunnar Solskjær og tre norske spillere i stallen, samt Brede Hangeland og John Arne Riises Fulham.

Ny skjebnekamp for Solskjær

Solskjær og Cardiffs kampprogram ser ikke like tøft ut, men søndagens bortekamp mot tabelljumbo Sunderland blir knallhard. Gustavo Poyets lag har vist glimrende form de siste ukene med seier borte mot Chelsea. I tillegg tok de poeng borte mot Manchester City. Sunderland som for kort tid tilbake virket fortapt, kan likevel berge plassen.

— Det er tre kamper igjen, og vi er to poeng fra trygg plass. Vi har en mulighet. En seier søndag er noe både vi og Sunderland trenger, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse ifølge NTB.

Neste helg møter waliserne et ustabilt Newcastle. De slo laget fra Nord-England i FA-cupen, og Newcastle har ikke mye å spille for der de ligger på en niende plass. Verre blir det hjemme mot Chelsea i sesongens siste kamp. José Mourinhos lag kjemper om ligagull og kommer ikke til å gi bort noe gratis.

Slik ser nederste del av tabellen ut søndag formiddag, før Sunderland-Cardiff (det skal spilles totalt 38 kamper):

PlasseringLagAntall spilte kamperPoeng
13Hull3537
14West Ham3637
15West Bromwich3536
16Aston Villa3535
17Norwich3632
18Fulham3631
19Cardiff3530
20Sunderland3429

Det tøffeste programmet

Tetteys Norwich har definitivt det hardeste programmet, og deres framtid i Englands øverste divisjon ser mørk ut. Lørdag tapte gultrøyene 0-4 borte mot Manchester United i manager-debuten til Ryan Giggs. Lettere blir det heller ikke når de gjester Stamford Bridge neste søndag, og tar i mot Arsenal hjemme helgen etter. Manager Neil Adams står overfor en nærmest umulig oppgave.

— Det blir enorme kamper, sier Norwich-treneren ifølge BBC.

Mistet to viktige poeng

Hangeland og Riises Fulham ser ut til å ha et overkommelig program i de siste kampene.

Men i den første av de tre kampene, mot Hull, klarte ikke Hangeland og co å ta vare på muligheten. Et godt stykke ut i den andre omgangen ledet laget 2-0 og så ut til trygge inn en seier.

Men Hull trykket på det siste kvarteret og reduserte først i det 75 minutt. Like før full tid kom i tillegg utligningen, noe som gjorde at Fulham mistet muligheten til å komme seg over streken med 33 poeng.

Neste helg møter «The Cottagers» Stoke borte. Ingen lag liker å gjeste Britannia Stadium, og det blir nok en vanskelig kamp for Felix Magaths menn, selv om Stoke ikke har noe å spille for.

Fulhams siste kamp er hjemme mot formlaget Crystal Palace. Sistnevnte har hatt en imponerende vårsesong. Likevel er det en kamp Riise og Hangeland bør vinne hvis de skal overleve.

Lagenes gjenstående kamper:

Cardiff:

Norwich:

  • 04.05.14 Chelsea (B)

  • 11.05.14 Arsenal (H)

Fulham:

  • 03.05.14 Stoke (B)

  • 11.05.14 Crystal Palace (H)

FØLG SPORTSDØGNET MED OSS: