Det skyldes det som skjedde i kvartfinalen. Hattestad vant sin kvartfinale, men juryen plasserte ham som sistemann fordi de mente at han hadde forstyrret russeren Maxim Vylegzjanin etter et ureglementært sporbytte.

Vylegzjanin brakk staven, og han sendte Hattestad olme blikk i etterkant.

Hattestad fikk først beskjed av journalistene om at han hadde blitt disket.

Det likte han dårlig. På det tidspunktet risikerte han også å miste seieren i sprintcupen sammenlagt til lagkamerat Eirik Brandsdal.

— Jeg må få se bildene først. Jeg mener at jeg var foran Vylegzjanin da jeg byttet spor. Jeg liker fair play og har aldri blitt deplassert før, sa Hattestad første gang han snakket med pressen.

Ordnet

Det ordnet seg for ham likevel. Svenskene tok tredobbelt i finalen, og Eirik Brandsdal måtte nøye seg med 6.-plass.

Dermed tok Hattestad sprintkula likevel, selv om han endte sist av alle i Falun fredag.

Men han slet hardt med å glede seg over seieren.

Det har ikke alltid vært like lett å skjønne juryens avgjørelser i verdenscupen denne sesongen. I Falun var det en jury av det harde slaget. Det var det ikke i OL.

— Jeg mener fortsatt at jeg ikke gjorde noe feil. Jeg er ikke forbannet, men jeg klarer ikke helt å glede meg over sprintcupseieren akkurat nå. Jeg har alltid prøvd å være en snill gutt, er aldri blitt disket og har heller aldri fått en advarsel eller gult kort. Det kan godt hende at denne deplasseringen var riktig, men jeg må få se det først, sa Hattestad.

Helten Lineker

Hattestad drar historier fra den gang han var en liten guttunge for å for å forklare hvorfor han ikke vil bli oppfattet som noen villmann i løypene.

— Jeg hadde Gary Lineker som forbilde da jeg var en liten gutt. Fair play er viktig, sa Hattestad om den engelske fotballspilleren som var kjent som en av sportens gentlemen. Spissen pådro seg ikke et eneste gult kort i løpet av karrieren. Det er godt gjort.

Hattestad har tapt mot Lineker etter det som skjedde i Falun fredag.

- Men når alt kommer til alt har det vel ikke gått så verst for deg denne sesongen?

— Nei. Etter at jeg tok NM-gull på Lillehammer har det vært suverent. Jeg har innfridd mine to mål om OL-gull og seier i sprintcupen. Det er godt å ha tatt tilbake tronen, sa Hattestad.

(©NTB)