Tidligere Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen møtte i dag i retten i København. Etter en lang dag i retten fikk han sin dom etter den famøse byturen i samme by natt til 18. april i fjor.

Den danske spissen, som nå spiller i franske Évian, ble kjent skyldig i alle de tre forholdene han var tiltalt for:

  • Han skal ha vist støyende og voldelig atferd, blant annet ved å sparke til en sykkel og en parkeringsautomat.

  • Han er videre anklaget for å legge hindringer i veien da to betjenter ville anholde ham.

  • Vold eller trusler mot «tjenestemann i funksjon», herunder å ha bitt en politikvinne i armen.

Dommen blir på 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste. Det er Ekstra Bladet som melder dette.

Bille Nielsen nektet i sin forklaring for to av de tre forholdene. Han erkjente at han sparket til parkeringsautomaten og en sykkel, men han nektet for å ha motsatt seg arrestasjon og for å ha bitt politibetjenten.

Dommerne i saken var ikke enige i om han hadde bitt politikvinnen. To av tre mente at han hadde bitt, mens én mente 27-åringen ikke hadde bitt.

— Vi har lagt vekt på dine gode personlige forhold. Vi har funnet det forsvarlig at dommen er betinget med samfunnstjeneste, heter det fra dommer Jacob Sherfig og hans to meddommere.

Dømt for vold tidligere

Det er i dommen lagt vekt på at fotballspilleren har en tidligere voldsdom.

Aktor Pia Simon dro i sin prosedyre frem en domfellelse Bille Nielsen har fra 2009, da han ble dømt for knyttneveslag i trafikken. For denne fikk han 40 dagers betinget fengsel og 50 timers samfunnstjeneste, skriver Ekstra Bladet.

Påtalemyndigheten argumenterte i sin prosedyre for et straffenivå på rundt 60 dagers ubetinget fengsel.

Vold mot offentlig tjenestemann har i Danmark en strafferamme på fengsel i åtte år, men lignende tiltaler har endt med en straff på opp mot tre måneder i fengsel eller samfunnsstraff.

Forsvarer Peter Berg la i sin prosedyre vekt på at det hersker forvirring og kaos rundt hendelsesforløpet. Berg sier at når såpass motstridende forklaringer foreligger, kan ikke en domfellelse skje. Forsvareren ba om 30 dagers betinget fengsel med prøvetid på ett år.

Nå er det altså klart at Nicki Bille Nielsen slipper å sone i fengsel, men må gjennom samfunnstjeneste.

27-åringen og hans forsvarer skal nå avgjøre om dommen skal ankes.