Martin Andresen har vært i Brasil for å se på forsterkninger.

«Åh-åh-åh — nå skal vi te’ Ullevaal med Rosenborg-samba!» sang Mini Jakobsen før cupfinalen i 1998. Nå kan det igjen bli samba på Ullevaal. Denne gang for Vålerenga. Med ekte brasilianere.

VIFs trener og sportsdirektør Martin Andresen har nylig vært i Brasil og besøkt storklubbene Sao Paolo, Gremio og Internacional.

— Akademiene i disse klubbene er blitt kåret til tre av de fire beste i Sør-Amerkia. Vi besøkte de for å se hvordan de jobber og for å forsøke å få til et samarbeid om spillere, sier Andresen til Aftenposten.

Skal ha forsterkninger

Laget har mistet Freddy dos Santos og Stefan Strandberg siden sist sesong. I tillegg ble det ingen retur for Mustafa ”Mos” Abdellaoue fra Tromsø, ettersom han i signerte for FC København.

— Vi kommer til å hente noen nye og må ha inn et par mann i det bakre leddet og en i angrep, sier Andresen.

- Er det aktuelt å hente noen fra Brasil nå?

— Nja¿ Det kan være, sier han etter å ha dratt litt på det.

- Så det kan bli samba på Valle i år?

— Det håper jeg det blir uansett, sier han og ler.

Vitesse-spissen Marcus Pedersen skal også være en spiller Vålerenga har lyst til å knytte til seg, men Andresen ønsker ikke å kommentere enkeltspillere. Spillerens agent, Jack Karadas, ønsker heller ikke å kommentere rykter rundt spilleren.

Viking er imidlertid en klubb som vil ha Marcus Pedersen .

— Jeg kan bekrefte at vi diskuterte Marcus Pedersen. Vi har vært interesserte i ham tidligere også, forklarer Hareide overfor Aftenbladet.no.