ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Stemningen var meget god på Ullevaal stadion onsdag. Even Pellerud og assistent Roger Finjord presenterte de 23 spillerne som får en plass i troppen til sommerens VM-sluttspill i Canada.

Det var imidlertid 12 spillere fra den opprinnelige bruttotroppen som ikke var tilstede. Flere av dem fikk beskjeden om at de ikke er med tirsdag.

Stabæk-leder Espen Lindmark reagerer sterkt på at flere av hans spillere fikk melding om VM-vrakingen samme dag som laget skulle spille Toppserie-kamp mot Vålerenga. Det var Budstikka som først omtalte saken.

Lindmark mener en slik beskjed vil påvirke spillerne når de skal spille kamp noen timer senere.

— Det er umulig å si i hvilken grad de ble påvirket, men du kan jo tenke deg selv når du får beskjed om at det som har vært målet over lang, lang tid ikke blir noe av. Du trenger ikke være rakettforsker eller professor for å skjønne det, sier Lindmark til Aftenposten.

Han sier også at han tror det er utenkelig at det samme ville skjedd om det var herrelandslaget det var snakk om.

— Vi har videreformidlet til NFF at vi syntes timingen var dårlig og at håndteringen var uprofesjonell.

Pellerud: Vanskelig å finne riktig tidspunkt

Landslagssjef Pellerud innrømmer at timingen på samtalene med spillerne kanskje ikke var den beste.

— Det finnes jo ingen ideell tid mellom en kamp på søndag og en kamp på tirsdag eller onsdag for å komme med en slik beskjed. De gode beskjedene er det jo for så vidt enkelt å dytte inn. Jeg har forsøkt å bruke lang tid på de som lå i vannskorpen, og for de som falt utenfor innser jeg at timingen er vanskelig. Det var ikke så mye handlefrihet på det, sier han til Aftenposten etter presentasjonen av troppen.

- Kunne du ventet til etter kampen?

— Ja, det er klart jeg er åpen på at noe kunne vært forskjellig på noen spillere, men det var ikke mye å gå på.

Stensland ikke klar etter skade

Bærumslaget fikk fem spillere i den endelige troppen. Fra bruttotroppen fikk imidlertid Cathrine Dekkerhus og Ida Elise Enget beskjed om at de ikke får VM-plass.

Det samme gjelder Ingvild Stensland, men hun har foreløpig til gode å komme på banen denne sesongen etter en alvorlig kneskade.

Landslagsledelsen tar ikke sjansen på at hun skal finne kampformen i tide, og at hun kanskje ikke ville fått spilletid i det hele tatt.

Pellerud vurderer det dithen at det da er bedre å gi en yngre spiller erfaringen det er å være med i et VM.

I tillegg var man redd for at Stensland skulle komme for raskt tilbake, og at en ny skade også kunne satt et eventuelt OL neste år i fare.

TRYKKET: Trine Rønning forteller at stemningen var dårlig etter at flere Stabæk-spiller hadde fått beskjed om at de ikke skulle til VM, bare timer før seriekampen mot Vålerenga. Foto: Kim Nygaard

Stabæk tapte kampen mot Vålerenga 0-1, og står dermed med noe skuffende åtte poeng etter syv serierunder.Det var ifølge Trine Rønning ikke fordi noen av spillerne hadde fått beskjed om at de ikke kom til VM, men kapteinen på både klubb— og landslag innrømmer at stemningen ikke akkurat var den beste i Stabæk-garderoben både før og etter kampen.

— Det er vanskelig for meg å si hvordan den prosessen skulle vært, men du skulle vært i den garderoben. Det var ikke hyggelig.

- Merket du det på spillerne?

— Du kan jo tenke deg selv når du har stått på så lenge og lugget i vannskorpen hele tiden, så er det tungt å svelge. Det var ikke derfor vi tapte kampen, det er sikkert og visst.

VM-troppen

Målvakter Ingrid Hjelmseth - Stabæk

Cecilie Fiskerstrand - Stabæk

Silje Vesterbekkmo - Røa

Forsvar Maren Mjelde - Avaldsnes

Trine Rønning - Stabæk

Marita Skammelsrud Lund - LSK Kvinner

Nora Holstad Berge - Bayern Munchen

Ingrid Moe Wold - LSK Kvinner

Maria Thorisdottir - Klepp

Marit Sandvei - LSK Kvinner

Midtbane Lene Mykjåland- LSK Kvinner

Gry Tofte Ims - Klepp

Emilie Bosshard Haavi - LSK Kvinner

Solveig Gulbrandsen Kolbotn

Kristine Minde - Linköping

Ingrid Schjelderup - Stabæk

Angrep Isabell Herlovsen - LSK Kvinner

Elise Thorsnes - Avaldsnes

Caroline Graham Hansen - Wolfsburg

Hege Hansen - Klepp

Ada Stolsmo Hegerberg - Olympique Lyonnais

Melissa Bjånesøy - Stabæk

Lisa-Marie Karlseng Utland - Trondheims-Ørn