TRONDHEIM (adressa.no): Petter Northug brøt tausheten tidligere tirsdag kveld, da han sendte ut en pressemelding om bråket med skiforbundet.

Der skrev han blant annet dette:

«Jeg beklager at det igjen er støy rundt min person og mine sportslige valg. Jeg har behov for å si til alle: Målet mitt er å gå fort på ski for Norge i verdenscupen – til vinteren og de neste vintrene. Det eneste jeg har bedt skiforbundet om er å stå ved betingelsene jeg ble forelagt forut for valget om å etablere egen satsing utenfor landslaget.»

Senere tirsdag kveld uttalte Northugs manager Are Sørum Langås til Adresseavisen at Northug føler seg lurt av skiforbundet.

— Petter opplever at han er blitt lurt av Norges Skiforbund, som har gjort en glideflukt fra de løsningene de beskrev våren 2013. Petter opplever seg bevisst motarbeidet gjennom både regeltolkninger og endringer, sier Langås.

Nå slår skiforbundet ved generalsekretær Stein Opsal meget hardt tilbake:

— Ikke deltatt i ett møte

— Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug, skriver han i pressemeldingen.

— Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, legger han til.

Videre i pressemeldingen står dette:

«Avtalen han ble tilbudt nå er den samme som sist sesong og gir Petter Northug kommersielle fordeler og sportslig frihet som ingen andre landslagsløpere har. Skiforbundet har vært og er positive til sportslige individuelle tilpasninger og langsiktige avtaler. Flere landslagsløpere har dette i dag.

I pressemeldingen henviser også Petter Northug til en lovnad fra tidligere langrennssjef Åge Skinstad.

- Det er ingenting i den skriftlige redegjørelsen som ikke kjent for begge parter, og som ikke er fulgt opp senere, sier Skinstad.

Norges Skiforbund vil ikke gi ytterligere kommentarer i kveld, men vil komme utfyllende kommentarer i løpet av morgendagen.»

Iskaldt forhold

Etter at Petter Northug brøt med landslaget på våren 2013 har forholdet mellom partene vært preget av nærmest konstant konflikt. Nå virker forholdet mellom partene kjøligere enn kanskje noen gang.

Under skistyremøtet i juni ble det bestemt at Northug skulle få tilbud om samme avtale med landslaget som i fjor. Denne har Northug ikke takket ja til og derfor er han nå utestengt fra verdenscupen kommende sesong. Det er årsaken til dagens svært tilspissede situasjon.