john-arne-riise-lead Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

– Han er en klassespiller. Pandev har god teknikk og er en typisk stjernespiller. I tillegg scorer han en del mål, men han er kanskje ikke den som jobber hardest bakover i banen, sier John Arne Riise til Aftenbladet.no.

I Makedonias tropp til møtet med Norge er det spillere fra hele 19 ulike ligaer i verden. Men en av dem har større stjernestatus enn de andre. Det er Lazio-spiss Goran Pandev.

LES OGSÅ: Vraket Nice-tur for Drillo | Gamsten stresser ikke med kontrakt

Riise har møtt han to ganger i sin første sesong i Serie A, og han er klar på at Norge må være på vakt i det svært viktige oppgjøret i Skopje førstkommende lørdag.

– Har litt nykker

Av landslagssjef Egil Drillo Olsen har Pandev tidligere blitt beskrevet som en primadonna. Riise ser hva han mener.

– Det er en spiller vi må passe på. Han er stjerne i et lite land, og da har det en tendens til å bli litt nykker, men det er ikke opp til meg å bedømme om han er primadonna eller ikke, sier Roma-spilleren.

I årets Serie A-sesong har han scoret ni seriemål for Riises rival Roma.

På vei vekk fra Lazio

Lazio-spissen har slitt med en liten skade de siste dagene. Han spilte ikke den siste serierunden i Serie A søndag på grunn av suspensjon.

Det makedonske landslaget samlet seg og trente for første gang mandag. Da var Pandev i brukbart slag, og alt tyder på at stjernespissen spiller mot Norge.

Etter fem sesonger i Lazio har 25 år gamle Pandev gjort det klart at han er lysten på nye utfordringer, og det er ventet en avklaring rundt spissen de nærmeste dagene.

Blant annet er han blitt linket til Juventus og Tottenham.