Burnley — Arsenal 0-1

Arsenal slet og slet. Til slutt fikk de også ballen i mål. Men reprisene viser at målet ble scoret via armen til Laurent Koscielny.

– Jeg prøvde å klinke til ballen med foten. Jeg vet ikke om den traff hånden min. Vi må bare respektere dommerens avgjørelse, sier Koscielny etter kampen, skriver TV 2.

Det var på en corner at Arsenal fikk målet. Alex Oxlade Chamberlain og Laurent Koscielny dukker opp på bakerste. Hvem av de som treffer ballen er vanskelig å se, men ballen spretter opp i armen til Koscielny og spretter inn i mål.

Burnley-spillerne prøvde febrilsk å klage til dommeren, men målet ble godkjent.

– Det er helt åpenbart at ballen treffer hånden til Koscielny, men det er vanskelig å si om armen er i en naturlig stilling, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i kanalens studio.

Jubileumskamp

Kampen var Arsenal-manager Arsène Wengers jubileumskamp i managerstolen for London-klubben. Lørdag var det 20 år siden Wenger ble Arsenal-manager. Men jubileet så lenge ut til å bli en dempet feiring.

For Burnley forsvarte seg godt. Begge lagene hadde skudd i metallet før kampuret passerte 90 minutter.

To minutter ble lagt til. På overtid av overtiden fikk altså Arsenal hjørnesparket som til slutt ga seiersmålet.

Dermed ble festdagen nettopp det for Wenger: en festdag.

Laget ligger nå på tredjeplass på tabellen, to poeng bak ligaleder Manchester City.

Hjemmelaget la seg bakpå

Fra start var det tydelig hva som var Burnleys kampplan. De la seg bakpå, og lå med ti mann på rett side av ballen i store deler av den første omgangen. Kun én gang fikk Arsenal avsluttet på mål i første halvdel.

Burnley var faktisk nærmest før hvilen. Plutselig fikk Sam Vokes stå mutters alene inne i Arsenals sekstenmeter. Fra 10 meter header spissen, men dessverre for Burnley gikk balen utenfor.

— Alt hadde gått etter kampplanen dersom han hadde satt den, konkluderte Brede Hangeland i TV 2-studioet i pausen.

Slik var kampbildet også i den andre omgangen. Burnley tok kontringene de fikk, men fikk aldri ballen i mål. Nærmest var de drøyt kvarteret før slutt, da Michael Keane raget høyest på et hjørnespark. Den kontante headingen gikk i tverrligeeren, før Arsenal til slutt fikk klarert.

Og da det så ut som om Burnley skulle få med seg et meget godt resultat fikk Arsenal den skjebnesvangre corneren.

– Det så definitivt ut som hands. I tillegg var overtiden egentlig ferdig, og vi posisjonerte oss dårlig i den situasjonen. Det var en svak måte å avslutte kampen på, men prestasjonen vår var bra i dag, sier Burnley-manager Sean Dyche, ifølge TV 2.