Romsdal tingrett har berammet tvistesak i Molde 24. november. Det er BT Eiendom (tidligere BT Invest) som går rettens vei for å få penger de mener de har krav på.

-Det er ikke snakk om mye penger. Dette er et delbeløp av kontrakten – en sum som skulle utbetales etter et visst antall spilte kamper , sier Kjell Tosterud, styreleder i BT Eiendom AS til Rbnett. – Men når vi ikke får det vi mener vi har krav på, må vi gå rettens vei.

Solgte flere spillere

Molde kjøpte Magne Simonsen (23) fra Lyn i vinterpausen før 2010-sesongen. Oslo-klubben solgte da flere spillere for å betjene gjelda. Tross spillersalgene endte det likevel med konkurs.

Avtalen mellom Lyn og Molde sa at Molde skulle betale overgangssummen i flere etapper. Først et beløp ved signering – deretter mindre summer etter at spilleren hadde nådd et visst antall kamper.

Fra konkursboet

Denne avtalen lå i Lyns konkursbo, og den ble solgt til investeringsselskapet som Kjell Tosterud er styreleder for.

— Vi kjøpte 12 slike avtaler fra konkursboet, og vi overtok dermed retten til å kreve inn de beløpene som står i kontraktene. I noen tilfeller handler det om prosenter av fortjeneste ved videresalg, og i andre tilfeller kunne det være restbeløp som skulle utbetales når spillerne hadde spilt et avtalt antall kamper for sin nye klubb, sier Tosterud.

I denne saken er det antall kamper som skulle utløse nye delutbetalinger. Magne Simonsen har spilt 45 kamper for Molde.

Molde FKs direktør, Tarje Nordstrand Jacobsen, bekrefter at partene er uenige om et krav.

- Det er lenge til 24. november, og jeg har et berettiget håp om at denne saken skal løses før den tid. Men greier vi ikke bli enige, havner saken for tingretten, sier Nordstrand Jacobsen til Rbnett.

Han ønsker ikke å kommentere saken utover dette – han mener det får bli mellom partene.

Heller ikke Magne Simonsen har vil kommentar saken.

-Dette er en sak mellom Molde FK og investeringsselskapet , sier spilleren til Rbnett.

12 spillere

De 12 spillerne som ble kjøpt fra Lyns konkursbo er Magne Simonsen (Molde), Erling Knudtzon (Lillestrøm), Diego Guastavino (Brann), Johan Dahlin (Malmö FF), Davy Claude Angan (Hønefoss – nå Molde), Teodor E. Bjarnason (IFK Göteborg), Paul Obiefule (Hønefoss), Kim Ojo (Brann), «Edu» Obasi (Hoffenheim), Christian Brink (GIF Sundsvall), Odion Ighalo (Udinese, utleid til Cesena) og Jo Inge Berget (Udinese, utleid til Strømsgodset, nå Molde).

Moldes kjøp av Jo Inge Berget, Davy Claude Angan og Daniel Chima Chukwu er ferdig og oppgjort.

— Vi kjøpte Jo Inge Berget fra Udinese, Davy Claude Angan fra Hønefoss og Daniel Chima Chukwu fra konkursboet. I alle disse overgangene er oppgjøret avsluttet, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Tjente ingenting

I salget av Jo Inge Berget hadde BT Eiendom sikret seg eventuelle prosenter av fortjeneste ved videresalg.

- Men Udinese solgte til Molde uten fortjeneste, så der ble det ingenting på oss , sier Kjell Tosterud i BT Eiendom.