VALHALL: Det kom frem på en pressekonferanse i Valhall onsdag. På kort varsel innkalte Vålerenga pressen, for å komme med en kunngjøring om den sportslige ledelsen i klubben.

Som ventet ble det klart at Ronny Deila tar over som trener etter inneværende sesong. Deila har skrevet under på en fireårskontrakt.

Kjetil Rekdal skal fortsette som trener i klubben ut 2016-sesongen. Fra og med neste sesong skal han bidra som sportslig leder.

Vil skape en stabil toppklubb

— Først og fremst vil jeg si at det er en stor dag. Jeg er stolt over å få lov til å være en del av Vålerenga. Det å klare å lage en stabil toppklubb i Norges hovedstad har tent meg veldig, sier Deila.

— Målet er å være en stabil toppklubb i Norge. Kjempe om trofeer selvfølgelig, men også bygge en klubb som kan stå på egne bein, sier han.

Kjetil Rekdal og Ronny Deila. Foto: NTB scanpix

40-åringen skal også være en støttespiller for Kjetil Rekdal ut 2016-sesongen.— Jeg tok kontakt med Ronny og spurte om han hadde lyst. Det er derfor vi nå sitter her begge to, sier Rekdal om ansettelsen.

Tenker ikke på nedrykksfare

Vålerenga har slitt tungt denne sesongen. I skrivende stund ligger osloklubben på nedrykksposisjon, og Deila ble naturligvis spurt om hva som skjer dersom laget rykker ned.

— Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Den tid den sorg, men det vet jeg ikke kommer til å skje. Her er det masse kompetanse. Jeg er sikker på at vi kommer til å komme oss ut av den situasjonen, sier den ferske Vålerenga-treneren, før han utdyper:

— Mange lurer på hvorfor jeg gjør det valget jeg gjør. Det dreier seg om mitt liv, hva jeg har lyst til og hva jeg ønsker å utrette. For meg er det veldig viktig å skape ting. Dette er noe som skal bygges opp over tid, sier han.

Han kommer fra to sesonger i den skotske storklubben Celtic, der han måtte gi seg etter 2015/16-sesongen. Deila forteller at han trolig kunne fortsatt trenerkarrieren i utlandet.

— Jeg kunne sikkert fått en jobb og fortsatt der ute, men det er mange ting som spiller inn på en sånn avgjørelse, sier han.

Onsdag ble det også klart at tidligere Rosenborg- og Strømsgodset-leder Erik Espeseth tar over jobben som daglig leder i klubben. Han skal først fullføre oppsigelsestiden i Strømsgodset.

Saken oppdateres