Han er utestengt i 90 dager, sammen med presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Sepp Blatter. Nå håper Platini, som sitter som president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), å få medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS), slik at utestengelsen kan opphøre. Deretter satser han på å bli Blatters etterfølger ved valget i Zürich 26. februar.

Utestengelsen han er underlagt nå løper til 5. januar. Samtidig undersøker sveitsisk politi om det er grunnlag for å sikte UEFA-presidenten og sette i gang med etterforskning.

Fredag kunne Platinis advokater bekrefte at anken er sendt CAS. De samme advokatene håper det skal komme en avgjørelse innen utgangen av november.

Saken gjelder en overføringen på to millioner dollar (ca. 17,2 millioner kroner) fra Blatter og FIFA til Platini i 2011. Dette skal angivelig være betaling for jobber franskmannen gjorde for FIFA rundt årtusenskiftet.

Da saken kom på bordet og Platini ble utestengt var det et skikkelig slag mot planene hans om å overta som FIFA-president. I og med at Platini er utestengt, kan han ikke drive noen valgkampanje mot de fem andre kandidatene som har bekreftet at de stiller i valget. (©NTB)