Det er West Bromwich som melder på sine egne sider at den costaricanske spilleren er så godt som klar for den engelske Premier League-klubben. Prisen WBA skal betale for Cristian Gamboa er ikke offentliggjort.

Alle er enige

Rosenborg og West Bromwich er enige om overgangssum. West Bromwich og Cristian Gamboa er enige om den personlige kontrakten og Gamboa besto den medisinske testen.

Dermed er det bare ett hinder å passere: Å skaffe Gamboa spille— og arbeidstillatelse i England.Ifølge West Bromwich' hjemmesider har ikke Gamboa spilt det nødvendige antall landskamper for Costa Rica de siste to årene til at han er kvalifisert til å få spilletillatelse, og dermed også arbeidstillatelse, automatisk i Premier League.

FA-regler

Det er ikke britiske innvandringsmyndigheter som i utgangspunkten stopper overgangen, men det engelske fotballforbundet (FA). I fjor ble det innført en regel om at spillere fra land utenfor EU må ha spilt 75 prosent av lagets landskamper de siste to årene. FA ønsker å stoppe en flom av middels gode spillere til engelske klubber. Dersom FA mener at en spiller ikke oppfyller kravene, vil han heller ikke få arbeidstillatelse.

75-prosent-kravet oppfyller ikke Gamboa. Men han var en av flere markante spillere på et costaricansk lag som overrasket hele fotballverden under Brasil-VM.

West Bromwich vil nå føre saken for det et appellutvalg innenfor FA. Det er ikke kjent når det blir fattet en avgjørelse.

Klar costaricaner

Christian Gamboa er selv mer enn klar til å ta overgangen fra norsk eliteserie til Premier League.

Han har hatt litt kneproblemer etter VM og sto over den første treningen til RBKs nye trener, Kåre Ingebrigtsen.

— Jeg vil ikke risikere noe, sa han til Adresseavisen.