APOEL Nikosia bekrefter overgangen på sin hjemmeside.

John Arne Riise er 33 år gammel og står med 110 landskamper og 16 mål for Norge.

Han har tidligere spilt for Aalesund, Monaco, Liverpool, Roma og Fulham.

Møter Messi

Kypriotiske APOEL Nikosia er klar for gruppespillet i Champions League. Der møter de Barcelona, Paris Saint-Germain og Ajax.

Riise har signert for to år. Venstrebacken har vært klubbløs siden han ikke fornyet kontrakten med den engelske klubben Fulham.

– Jeg er godt fornøyd. Det er ny kultur og nye muligheter, sier Riise til Betssonbloggen.

– Det skal bli veldig gøy å spille Champions League-fotball igjen. Champions League-eventyret skal bli helt rått, sier Riise.

— Holdt meg i god form

Overgangen ble klar mandag.

– Jeg har holdt meg i god form gjennom sommeren og håper snart å spille kamper igjen, sier Riise.

Til APOELs nettside sier Riise:

– Den viktigste grunnen til at jeg bestemte meg for å spille for APOEL er fordi jeg ønsker en ny utfordring i karrieren min. Det faktum at de spiller i Champions League samsvarer med de ambisjonene jeg har som fotballspiller. For meg er dette en flott mulighet til å konkurrere igjen på det øverste nivået. APOEL gir meg muligheten til å spille i Champions League igjen, og det gjør meg virkelig glad. Det er noe jeg ikke hadde forventet, sier han.

Kvartfinale i Champions League

Ifølge Wikipedia er APOEL blitt seriemester 23 ganger og vunnet cupen 20 ganger. I 2011/12-sesongen kom laget seg helt til kvartfinale i Champions League, der det ble tap mot Real Madrid.

APOEL trenes av grekeren Giorgos Donis.

– Champions League var det avgjørende for valget. Det er i Champions League han har sine største opplevelser, og det ville han oppleve igjen. Det er ikke hvilke som helst lag de møter, sier Riises manager Lars Gilleberg til NTB.

Ifølge manageren skal flere klubber fra forskjellige land ha tatt kontakt med den tidligere landslagsspilleren, men ikke før APOEL tok kontakt føltes det riktig.

– Han ble interessert med en gang APOEL tok kontakt. Dette er noe som har skjedd den siste uken, sier Gilleberg.