— Zlatan gikk opp ti kilo på et halvår i Juventus. Jeg tror han var dopet, sa tidligere friidrettssjef i Sverige, Ulf Karlsson, i forrige uke.

Det var anklager den svenske fotballstjernen ikke tok lett på. Gjennom sin agent Mino Raiola, ble det varslet at de ville ta saken til retten.

Sett denne?

Grov ærekrenkelse

— Denne mannen har gjort et stort feilgrep. Vi kommer til å stevne ham. Jeg er ingen ekspert på svensk lov, men vi har en svensk advokat. Vi trenger ikke å opplyse om hvem det er. Det kommer lenger frem i tid, uttalte Raiola.

Ifølge Expressen har det i dag blitt gjort alvor av truslene. Avisen skriver at Zlatans advokat Fredrik Bogren mandag leverte inn søksmålet til Värmlands tingrett, der Karlsson først saksøkes for grov ærekrenkelse og deretter ærekrenkelse.

— Ulf Karlssons uttalelser er usanne, grunnløse og veldig alvorlige for Ibrahimovic som individ og idrettsmann, skriver Bogren i en mail til den svenske avisen.

— Spesielt i forhold til sine sponsorer og samarbeidspartnere. Derfor må vi tale disse uttalelsene i mot.

Beklaget seg før helga

Karlsson gikk før helga ut og ba den svenske superstjernen om tilgivelse.

«Jeg har alltid stått opp mot all form for doping. Jeg håper at mine dårlige formuleringer i dette tilfellet ikke skader oppfatningen om Zlatan, som jeg anser å være den største fotballspilleren vi har hatt i landet vårt», sa Karlsson blant annet.

Den svenske fotballeksperten Olof Lundh forstår at Zlatan ser seg nødt til å markere at han ikke tolererer slike anklager.

— Problemet er at Zlatan er et så stort navn at dette blir en stor nyhet over hele verden. Ulf Karlsson kan heller ikke hevde at han ikke forstår disse mekanismene når han uttaler seg, all den tid han har vært sjef i det svenske friidrettsforbundet og vært involvert i skilandslaget, sier Lund til Fotbollskanalen.