Landis har siden han ble tatt for doping under Tour de France i 2006, hevdet at han var uskyldig. Men nå innrømmer han dopingbruk i en epost han, ifølge den amerikanske avisen Wall Street Journal, har sendt rundt til sentrale personer i internasjonal sykling.

Det er første gang at Floyd Landis innrømmer at han har vært involvert i doping. Nå har han åpenbart bestemt seg for at han ikke skal bli stående alene med skylden.

I epostene han har sendt ut, forteller han at amerikanske sykkelryttere fikk opplæring i hvordan de skulle gjennomføre blodoverføringer, hvordan de skulle tilføre kroppen EPO og hvordan de skulle bruke steroider.

Han forteller at det begynte med steroider for hans del og fortsatte med EPO.

I 2003 brakk Landis Hofta. I oppbyggingsfasen reiste han til Girona i Spania. Et sted som på denne tiden var treningssenter for amerikanske sykkelryttere i USA Postal. Her ble det tappet to og en halv liter blod fra kroppen. Blod som skulle brukes under sommerens Tour de France.

I Armstrongs leilighet

Ifølge Landis skjedde det i leiligheten som Lance Armstrong disponerte. Blodet ble oppbevart i et kjøleskap i leiligheten. Her lå også blodposer som tilhørte Lance Armstrong og George Hincapie. Ifølge Landis ble han instruert i å passe på at temperaturen skulle stige i kjøleskapet da Lance Armstrong forlot leiligheten i et par uker.

Landis skriver i en av epostene som er stilet til presidenten i det amerikanske sykkelforbundet, at det var lederen for US Postal, Johan Bruyneel, som introduserte Lance Armstrong til dopingmidler i flere varianter i løpet av 2002 og 2003. Wall Street Journal har forsøkt å komme i kontakt med både Lance Armstrong og Floyd Landis for kommentarer uten hell.

Bekrefter

I et telefonintervju med den amerikanske TV-sport-kanalen ESPN har Floyd Landis helt og fullt innrømmet at han brukte mengder med dopingmidler fra forbudslisten.

I dette intervjuet gir han en detaljert beskrivelse av sitt dopingbruk. Det handler om steroider, EPO, veksthormoner, kvinnelige hormoner og i ett tilfelle hvor det ble eksperimentert med bruk av insulin.

Dopingbruket han innrømmer skal ha foregått i tiden hvor han syklet sammen med Lance Armstrong i US Postal, og senere i Phonak. Ifølge en av epostene han har sendt opplyste han ledelsen i Phonak om dopingprogrammet han fulgte. Ledelsen reagerte ikke med avsky, men med å bevilge penger slik at han kunne fortsette dopingen.

Ingen bevis

I intervjuet med ESPN innrømmer Landis at han ikke har noen dokumentasjon for sine påstander.

— Det blir mine ord mot deres, sier han.

Han kommer også inn på årsaken til at han nå, fire år etter han ble tatt og etter at dommen er sonet, nå kommer ut med dette.

- Jeg vil ta et oppgjør med min egen samvittighet og jeg vil ikke lenger være en del av problemet, sier han til ESPN.

Floyd Landis har holdt full oversikt over hvordan hans dopingbruk har vært. Like samvittighetsfullt har han ført dopingdagbøker som treningsdagbøker. Disse dagbøkene har han vist til den amerikanske antidopingmyndigheter.